Regroup 13 Foto's + Verslag

Upcoming LAN of iets anders er over te melden?
Hier mag je posten.

ModeratorCOLON Moderators

BUTTON_POST_REPLY
madbone
1337
1337
BerichtenCOLON 1558
GeregistreerdCOLON Ma Okt 11, 2004 4:49 pm

Regroup 13 Foto's + Verslag

Bericht door madbone »

Foto's


De foto's zijn op de volgende locaties te vinden:
Gallery: http://www.xs4all.nl/~leving/foto_r13/
Zip-file: http://www.xs4all.nl/~leving/foto_r13/regroup13.zip

Verdere foto's en filmpjes:
http://www.zoepgroeptoldiek.nl/downloads/Regroup/

Regroup website (met forum):
http://www.regroup.nl/

Andere verslagen:
http://www.clanstygian.com/theforum/viewtopic.php?t=837
http://www.desertrabbits.com/vwar/news.php?newsid=64


Verslag


Regroup 13

Afgelopen weekend was weer de LAN van het seizoen: Regroup 13. Hierbij het verslag van dit weekend lang LANnen in Hardenberg.

Dag 1

Na maanden van voorpret was dan 6 mei eindelijk de dag aangebroken dat Regroup 13 van start zou gaan. Na 's ochtends extra laat opstaan om zo wat slaap in het voren te halen, begint de middag met de voorbereidingen voor Regroup. Voedsel kopen, tas inpakken, PC op orde brengen, even wat spulletjes uit Groningen ophalen voor Dawn, it's all in tha game.

Om 18.00 uur lukt het mij om mijn eigen spullen + extra pc en spullen van Dawn in mijn auto te plaatsen en begin ik aan de lange tocht naar SeipherEX. Zoals gebruikelijk zit die nog lekker achter zijn PC te werken, dus het duurt even voordat al die spullen in de auto zitten. Vanaf SeipherEX zetten wij, onder het genot van stevige hardcore en hardstyle, koers naar Hardenberg. Dit rijd zo lekker door dat we al om 19.30 uur bij de Evenementenhal van Hardenberg.

De eerste mensen zijn al bezig met het verslepen van hun spullen naar de zaal in, maar wij moeten eerst nog even een polsbandje halen bij de dames van receptie. Het aanmelden verloopt vlekkeloos en wij gaan even kijken waar onze plaatsjes nou precies zijn. Aangezien Shadow onverwacht ook meegaat, worden er snel nog wat last-minute wijzigingen aangebracht in de tafelbezetting, waarna begonnen kan worden om alle rotzooi de zaal in te slepen. Gelukkig heeft Ontsteek een reuze handig karretje geclaimd, waarop wij 3 pc's, 2 monitoren en nog wat junk in een keer kunnen verslepen. Dit scheelt heel veel loopwerk, waardoor de auto snel leeg is.

In de zaal hangen net als vorig jaar weer een 7-tal beamer schermen waarop verschillende dingen te zien zijn. Er hangt dit jaar een camera aan het plafond waarmee men de hele zaal bijlangs gaat en op bepaalde gebeurtenissen inspeelt en dit op het hoofdscherm toont. In het midden staat weer een verhoogd podium met daarop de crew. Achter in de zaal zijn een aantal stands met gadgets en toetsenborden. Was mijn reciever vergeten van mijn draadloze toetsenbord, dus snel koop ik een logitech bordje (kut ding trouwens). Noemenswaardig is het ontbreken van een worstelring dit jaar. Vorig jaar toch geen succes. Daarvoor in de plaats een mooi podium. Verder is er nog een bar, restaurant, slaapzaal en chill-out area met banken en non-pc vermaak.

Afgezien van de eigen PC ben ik ook verantwoordelijk voor de PC van Istar. Gelukkig heeft ze geleerd van vorige LAN's, dus veel helpdeskondersteuning is hier niet noodzakelijk. Het gamen en leechen kan beginnen. De Web-, DC++- en IRC-server draaien reeds, waardoor er direct begonnen kan worden. Het aantal fileservers in de DC-hub neemt in de loop van de avond toe en er is een leuk aanbod van game, films en applicaties.

Na enige tijd ga ik op verkenningstocht om te kijken wie er nog meer op dit heugelijke festijn zijn afgekomen. Vlak bij ons zit een delegatie van 19 woestijnkonijntjes. Deze hebben zich ingegraven in een 3-tal rijen en al snel vind een gezellige mix plaats. Verder in de zaal komen we nog 3 scouts van Stygian tegen, waaronder hun clanleader. [X] is nog niet gearriveerd op hun plekken, maar arriveren pas laat op de avond. Verder lopen we nog tegen mensen van Lannation, DHA, Legertent en =TNT= aan plus enkele verdwaalde clanlozen. Al met al een heugelijk feest der herkenning.

Al dit socializing maakt gewelddadig, dus eenmaal terug bij de eigen pc snel even een Desert Combat opgestart. Het is de konijntjes wel gelukt om een server goedgekeurd te krijgen, dus deze gaan wij dan ook onveilig maken. Mack is verder zo aardig om ons een eigen TS-server te geven op hun server, zodat wij ook een comm-system hebben voor het ondertijdse geklets. Lang leve de CoDC! De DC-server is gezellig vol en het metaal vliegt ons om de oren.

Helaas is de Battlefield compo alleen maar old skool BF1942. Rond middernacht wordt hiervoor de inschrijving gesloten en maakt Lord-B de afspraken voor de eerste wedstrijd tegen TnI//. Deze willen graag de eerste nacht nog spelen, maar het blijkt dat zij al hun slaapzak hebben opgezocht. Morgen dus maar eens kijken.

Via de beamers en luidsprekers wordt er een nieuw onderdeel van de LAN aangekondigd: het rad van Regroup. Dit is feitelijk een verloting, waarbij een rij wordt geselecteerd en vervolgens een bezoeker uit deze rij. Hierbij worden diverse prijzen weggegeven, van lege DVD-pakketten tot MP-spelers en zelf een videokaart van 400 Euro. Dit spel wordt iedere dag 1 keer gespeeld.

Omdat onze eigen server is afgekeurd ga ik eens kijken of er wel andere ET-servers draaien. Een korte overview levert een negatief resultaat op. #$%^&$#. Voor de publiciteit zet ik zelf snel een ET-pro server op, maar kan hier helaas zelf dan niet op meespelen. Natuurlijk blijft het dan wel leuk om ondertijd even de zwaartekracht en snelheid aan te passen :P. Na een poosje is zelf spelen toch ook niet verkeerd, dus gooi ik de ET-server plat en start ik een Swat 4 server. Al snel loopt deze server lekker vol en iedereen vermaakt zich uitstekend.

Omdat het toch al bijna ochtend is val ik half op het toetsenbord in slaap. Dit ligt natuurlijk niet zo aangenaam, waardoor ik enige tijd later weer wakker wordt en besluit mijn luchtbed op te pompen om daar op te slapen. Omdat het dit jaar verboden is om in de gangpaden te slapen (en dus ook onder de tafel!), zoek ik een plekje op in de grote slaapzaal. De zaal ligt al aardig vol met mensen, aangezien de meesten dit tijdspit niet konden halen. Alleen onze clanleaders en Shadow gaan de hele nacht door. De slaapzaal is toereikend voor alle mensen die willen slapen en het is er ook relatief stil. Al snel ben ik dan weer in dromenland.

Dag 2

Na een prima nachtrust besluit SeipherEX om mij maar ruig wakker te maken door mijn luchtbed om te gooien. Schijnbaar met de intentie om mij te attenderen op de Battlefield compo die rond 10 uur gespeeld moet worden. Met enige tegenzin verlaat ik mijn slaapzak. Het grootste deel van de clan is reeds wakker en zit weer druk te gamen en leechen.

Na een snel ontbijt en deo-douche gaan we beginnen met de BF-compo. Onze tegenstander: TnI//.
Op de public bleek al dat deze jongens vaker BF old skool spelen dan ons, een geduchte tegenstander dus. We spelen de map Bocage (toch?). TnI// is duidelijk beter in het vliegen en besturen van de tanks, iets wat hier toch wel erg belangrijk is. Een side change helpt ons ook niet echt, alhoewel wij nu wel iets beter spelen doordat we gewend raken aan de wapens ed. We worden hier dan ook met in totaal iets van 250 tickets verlies ingemaakt. Terug naar het spelen van DC dus. Verder moet de harde schijf even gecontroleerd worden om te voorkomen dat deze vol raakt.

Het valt op dat er ook beperkt internet aanwezig is. Hierdoor kunnen wij af en toe op onze website komen en op irc en msn. Aangezien Quakenet direct geg-lined (mooi woord) wordt, ga ik maar wel op lichtsnel zitten, waar het toch erg rustig genoemd mag worden.

In onze poule moeten wij nu een match spelen tegen CTU. Aangezien deze nu net beginnen met de installatie van BF hebben wij hier wel vertrouwen in. De map: Gazala. Door onze opwarmronde tegen TnI// en de duidelijk mindere skills van CTU weten we de match gemakkelijk naar onze hand te zetten. Zelfs BF-n00bie Dawn weet nog een aantal kills op haar naam te zetten. Uiteindelijk winnen wij met iets van 150 tickets voordeel. Ondanks deze zege hebben wij niet genoeg punten gehaald om verder te spelen en liggen wij uit de competitie. Er wordt dus weer verder gespeeld op andere games. Iemand heeft uitgevonden hoe een ET-server werkt, dus snel join ik. Helaas is het een brakke ET-main server en met mijn nieuwe toetsenbord speelt dit alles voor geen meter. Snel weer Swat 4 dus.

Het wordt ook eens tijd om te eten, dus gaan wij gezellig naar het restaurant toe. Hier is een goed aanbod te vinden van maaltijden en wij genieten dan ook volop. Alleen ze hebben geen goeie toetjes! Een [BB]' er kan niet zonder, dus springen ik en SeipherEX in de auto op zoek naar een supermarkt in Hardenberg. Na enig gezoek in het pittoreske Hardenberg vinden wij een Super de Boer die nog open is en slaan snel wat toetjes in. Dat is even lekker smullen op een LAN.

Verder wordt er nog een lange tijd doorgebracht in de chill-out area. Banken op een LAN zijn toch altijd erg populair en weten ons ook lang te binden. Toch is de roeping van de PC sterker en wordt er weer gegamed. CoD wordt opgestart en een server wordt gekozen. Het is duidelijk dat ik dit een poos niet heb gedaan, want het niveau van de tegenstanders ligt hoog. Doordat de compo's hier ook verder gaan loopt deze server ook leeg en ga ik over op UT2004. Met 12 man op een kleine map instant-gib is een dikke vrolijke chaos en al snel schaamt ook Shadow zich niet meer voor het feit dat wij onze clantags dragen.

Er hangt iets in de lucht... maar wat... Het podium wordt licht aangepast en het aantal bezoekers wat hierheen koers zet neemt toe. Ook wij besluiten om te gaan kijken wat er aan de hand is. Eenmaal bij het podium komen 3 geile paaldanseressen het podium opzetten die een lekkere act geven. Deze worden overgenomen door een geile vuurspuwster. Waarna beide acts in andere vorm nog eens herhaald worden. Helaas moet worden geconstateerd dat er vlees aan het einde van de acts bedekt bleef, ware het niet dat het zeker geslaagd mag worden genoemd.

Wanneer de slaap toeslaat ga ik nog snel even wat filmpjes kijken. Maar wanneer deze zijn afgelopen ga ik ook terug naar de slaapzak. Net voor het slapen is op de beamer iemand te zien die op zijn stoel probeert te slapen, maar door het gejoel van de zaal steeds weer uit de slaap gehouden wordt. Dit filmpje is via het Regroup forum wel te downloaden voor de liefhebbers.

Dag 3

Ook deze nacht / ochtend prima geslapen. Gelukkig mag ik nu wel lekker lang blijven liggen en kan ik rustig opstaan. Eenmaal terug bij mijn PC blijkt het al na 12-en te zijn en is Istar reeds naar huis, mij in de chaos van de extra spullen achterlatend.

Er wordt nog even wat gegamed en geleeched om de schijfjes vol te krijgen, waarna ik besluit dat het genoeg is en de pc uitzet en alles inpak. Als ik hier net mee klaar ben begint men net met de prijsuitreiking. Bij het podium aangekomen worden de eerste winnaars van de verschillende competities naar voren gehaald. Hierbij worden flinke prijzen uitgereikt, van public servers voor 6 maand, tot computercases en toegangskaartjes voor Drome 12 en natuurlijk niet te vergeten: bekers!
Wij sluiten het evenement af met een laatste Rad van Regroup, eentje waar wij alweer niets winnen. Hierna gaan wij de auto weer vullen met al onze spullen. Door een beetje slim te stapelen lukt het om een extra zitplek voor Dawn in de auto te creëren, zodat zij ook mee kan terugrijden. Na het afscheid nemen van de overige clanmembers en bekenden zetten wij weer koers naar huis.

Een weekend als deze eist snel zijn tol en onder het genot van hardstyle en hardcore doen SeipherEX en Dawn een middagdutje in de auto. Eenmaal in Groningen helpen wij Dawn om de spullen snel weer in huis te krijgen en nemen wij afscheid. In Zuidlaren zet ik SeipherEX af en laad (bijna) al zijn spullen uit, waarna ik thuis ook mijn eigen junk kan uitladen.

Om 20.30 zijn de meeste leden ook weer op de DC-training aanwezig om na te praten over het goeie weekend.

Deze LAN was weer erg gezellig te noemen! De crew van Regroup wordt weer bedankt voor het opzetten van een toffe LAN. In tegenstelling tot andere LAN's heb ik persoonlijk niet gehoord van een netwerk- of stroom probleem. Zelfs geen geklaag over het verloop van de compo's!
Is er dan geen enkel kritiekpunt?
Ja, onze server was afgewezen. Opzich klote, maar niet wereldschokkend. Serveraanbod was opzich goed te noemen, op enkele games na, maar niet wakker van gelegen. Verder gingen de deuren van 1.00 tot 8.00 uur op slot, maar of dat nu echt negatief was...
Al met al een top LAN die een voorbeeld is voor andere LAN's. Alle aanwezige [BB]'ers bedankt voor jullie aanwezigheid. Hopelijk motiveert dit meer mensen om volgend jaar met ons mee te gaan, want dit was toch wel HET toppertje van het jaar.

Tot de volgende keer, tot de volgende Regroup!

Uw beukende vriend,
[BB]Madbone

Nawoord

Na het er nu uitziet wordt clanleader Ontsteek al aardig beroemd door de priceless slaapfoto die van hem is gemaakt tijdens Regroup. Op het forum kan ik ook verder geen negatieve reacties lezen over deze LAN.
Alleen catering bleek iets minder te zijn. Zelf geen last van, alleen Beetle zijn schaap was droog, maar mensen schenen ziek te zijn geworden.

Verdere verslagen, films. foto's enz. zal ik aan deze post toevoegen.
Afbeelding
One clan to rule them all.

madbone
1337
1337
BerichtenCOLON 1558
GeregistreerdCOLON Ma Okt 11, 2004 4:49 pm

Bericht door madbone »

Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij!

Kan ik hierbij al een tafelrij reserveren? :D
Afbeelding
One clan to rule them all.

Gebruikers-avatar
ontsteek
Clanleader
Clanleader
BerichtenCOLON 1444
GeregistreerdCOLON Di Okt 05, 2004 4:01 pm

Bericht door ontsteek »

of 2 halve rijen , zo dat we met de ruggen tegen elkaar zitten
Afbeelding

BUTTON_POST_REPLY