Teh Summit (IV) Verslag en Foto's

Upcoming LAN of iets anders er over te melden?
Hier mag je posten.

ModeratorCOLON Moderators

BUTTON_POST_REPLY
madbone
1337
1337
BerichtenCOLON 1558
GeregistreerdCOLON Ma Okt 11, 2004 4:49 pm

Teh Summit (IV) Verslag en Foto's

Bericht door madbone »

Van 18 t/m 20 februari werd in Osnabruck (Duitsland) The Summit gehouden. Een grote LAN voor ongeveer 1100 bezoekers. Dit keer al de 4e editie. Hierbij het verslag van deze LAN. Ik stond nog in dubio om dit verslag in het Duits te schrijven, maar voor de leesbaarheid voor iedereen doe ik dat toch maar niet :P.

Website:
www.thesummit.de

Foto’s:
http://www.xs4all.nl/~leving/foto_summit/
http://www.xs4all.nl/~leving/foto_summit/summit.zip voor de zipfile.
http://www.thesummit.de/archiv.htm

Verslag

Dag 1

Direct na terugkomst van mijn werk ga ik bezig met het treffen van de voorbereidingen voor The Summit in Osnabruck. Snel eten en drinken bij elkaar zoeken en dat de pc-spullen inpakken in de auto doen. SeipherEX meldt dan dat het vertrekken nog even wordt uitgesteld… dus ga ik nog even een filmpje kijken. Buiten begint het langzaam aan te sneeuwen en wanneer we met de auto bij SeipherEX vertrekken ligt er al een mooi wit laagje.

Er wordt koers gezet naar Duitsland en onderweg neemt de hoeveelheid sneeuw gestaag toe. Gelukkig leest SeipherEX de kaart goed, want de borden zijn door de sneeuw niet meer te lezen. Tegen een uur of 11 komen we aan in Osnabruck bij de Stadshalle waar The Summit gehouden wordt. Na het aanmelden gaan we eerst eens op zoek naar onze VIP-plekjes… jaja, we moesten weer duur doen :P. Wat direct opvalt is dat de “gewone” LAN-plaatsen al op de eerste verdieping zijn en onze plekken dus nog hoger liggen op een balustrade… dat wordt dus sjouwen :/. Gelukkig zien we al snel een lift die ons een hoop gesjouw bespaart. Eigenlijk heb ik zelf niks gesjouwd, aangezien de auto niet bij de Stadshalle geparkeerd mocht staan en ik hierdoor extra lang een andere parkeerplaats zocht, thnx SeipherEX en Messiah. Messiah is een Duitse vriend van SeipherEX. Hij is al lekker aan het gamen, terwijl wij onze PC’s nog moeten aansluiten. Zodra ik eindelijk achter mijn PC zit word ik beloond met een groots uitzicht over de zaal die onder ons ligt. Vanaf de balustrade hebben we een perfect uitzicht op een groot beamerscherm. Verder zitten we op goeie stoelen en zitten we aan zeer ruime tafels. Het extra geld was dus zeker wel de moeite waard.

Er draait een flink aantal gameservers en de organisatie heeft ook een irc server opgezet. Doordat er ook beperkt internet aanwezig is kunnen we ook op Quakenet komen, ware het niet dat ongeveer 1000 andere mensen dat ook proberen, uitwijken naar Lichtsnel dus :). Verder zijn de meeste poorten geblokkeerd, waardoor bijvoorbeeld msn niet werkt, maar dat is geen ramp.
Wat direct opvalt, is dat er wel enige DC++ hubs zijn, maar deze door de organisatie binnen nog time worden platgelegd. Op een erg sneaky wijze moet je jezelf dan ook toegang verschaffen tot een nieuwe hub.

We zijn er natuurlijk om te gamen, dus dat gaan we dan ook maar eens doen. Helaas is er geen ET-server, dus zet ik er zelf eentje op. Ik ga niet lopen wachten op gasten, maar ga in een mooie DC server zitten met enkele Duitse clans. Een paar lui van clan Phoenix maken hier duidelijk wie de baas is en ownen iedereen dan ook hard (uiteindelijk winnen ze de DC compo). Ze zijn alleen vergeten dat SeipherEX en ik [BB] zijn en met een mes kunnen werken. Deze taktiek zijn ze duidelijk niet gewend en samen weten we ze een paar keer hard te pakken, wat goeie reacties oplevert ;).
Met CoD kunnen we ook goed meekomen, maar we horen duidelijk niet bij de elite. Door de drukte op de gameservers kunnen wij ons er wel prima vermaken. Gamen maakt slaperig, dus ergens in de vroege ochtend ga ik eens mijn luchtbedje in de gang/hal/bar/receptie-iets opblazen en ga ik eens lekker bijslapen.

Dag 2

Het is natuurlijk een LAN, dus lang slapen doen we niet. Bij mijn PC aangekomen liggen Messiah en SeipherEX nog te slapen onder hun PC. Gezien de ruimte onder de tafel en de stilte in de zaal geen slechte keuze. Helemaal doordat er in de zaal niet gerookt mag worden en de lucht hierdoor nog goed te pruimen is.

We beginnen de dag goed met het leechen van wat films en series. De namen hiervan geven mij een lichtelijk slecht voorgevoel over de voertaal in deze films. Bij het bekijken blijkt dit voorgevoel waarheid te worden: alles is in het Duits nagesynchroniseerd. Dit is opzich een compleet nieuwe ervaring op filmgebied, maar het zuigt! Blade Trinity is een mooie film, maar in het Duits! Nee! Dat hoort niet! Dat is fout! Helaas vind ik op de irc-chat geen medestanders die deze mening ook delen, dus ga ik maar weer gamen. De ET-server wordt niet echt zwaar gebruikt, dus die gaat maar plat. Er is nog ergens een ET-main server, maar ook die is constant leeg. Dan maar weer DC :P.

Opzich lijkt mij UT2004 ook wel wat, maar nog nooit gespeeld, dus begin ik maar met de singleplayer mode om een beetje gevoel te krijgen. Dit is best verslavend om te doen, maar SeipherEX en Messiah halen me over om ook een gezellig een potje instant-gib te gaan doen. Messiah blijkt hier wel in geoefend te hebben en wint dan ook glansrijk.

Gamen maakt hongerig, dus gaan wij eens op zoek naar een warme hap. In het gebouw is een cafeetje aanwezig waar verschillende soorten etenswaar gekocht kunnen worden tegen een redelijke prijs. Aangezien we ons in Duitsland bevinden vind ik het toepasselijk om een bradwurst te bestellen. SeipherEX wil f00d, dus neemt lasagne, de cultuurbarbaar.

Naast een café is er verder nog een bioscoopzaaltje ingericht vanwaar alle finales ook live te volgen zijn. Er is een radioploeg aanwezig voor het geven van een live-verslag van de gehele LAN. Daarnaast zijn er enkele kleine promotie PC’s opgesteld voor het promoten van joysticks en muizen. Verder was er een indrukwekkend serverparkje van cubes aangelegd, te samen met zelf meegebrachte servers. Allemaal erg goed door de orga geregeld.

In de zaal zit nog een compleet vrouwelijke CS clan. Nu heb ik een hekel aan CS’ers, maar in Duitsland zijn ze best goed te pruimen en spelen ze niet alleen maar CS. Eenmaal weer achter de PC weer zitten gamen en leechen totdat de slaap langzaam weer begint aan te zetten. Rond een uur of 4 weer lekker op de gang gaan liggen.

Dag 3

De dag begint voor mij om 12 uur. Eenmaal weer op mijn plek is Messiah al bezig met het inpakken van zijn spullen. Verbaast vraag ik waarom. De LAN blijkt al om 3 uur te gaan sluiten :|. Ik kijk een de zaal in onder mij en zie al veel lege tafels.
Om de sfeer nog even te proeven de zaal rustig doorlopen en Messiah uitgezwaaid, waarna SeipherEX en ik ook beginnen met inpakken.
Mijn auto blijkt nog onbeschadigd aanwezig te zijn. Via een nu sneeuwvrije weg kom ik weer bij de Stadhalle uit waar het een kleine chaos is. De parkeerplaats voor het laden en lossen is simpelweg te klein om de grote stroom aan te kunnen. Na 15 minuten wachten is er een plekje vrij en kunnen wij ook onze spullen in de auto doen.

Dan begint de grote reis huiswaarts, deze keer met een stralend zonnetje. Op de autobahn gaat het met rap tempo naar Groningen toe. SeipherEX knapt nog een uiltje onderweg, maar dit heeft geen gevolgen voor de te rijden richting. We zijn de grens nog maar net over of er staan al 3 busjes Marechaussee langs de kant ons op te wachten.
Rond een uur op half 5 zijn we weer terug in Zuidlaren en kunnen alle spullen weer op de oude plek worden gezet. Bij SeipherEX is een feestje aan de gang, maar gezien mijn hygiënische staat op dat moment besluit ik dat het beter is om naar huis te gaan en een warme douche te pakken. En daarmee eindigt dan het LAN-gebeuren voor deze Summit.

Concluderend:
The Summit was goed georganiseerd en gezellig. Gezien het hoge aantal DC’ers was het jammer dat we er niet met de hele clan waren. We hadden zeker een naam kunnen neerzetten. Nadeel was het ontbreken van Engelstalig materiaal en een DC++ hub. Verder zouden betere douchegelegenheden (lees: geen keet) wel leuk zijn, maar niet iedere LAN kan in een hotel gehouden worden, dus geen probleem. Verder vielen de beameruitzendingen een beetje tegen, maar altijd nog beter dan Drome 12. Andere pluspunten waren het rookverbod en het feit dat ik eigenlijk geen muziek heb gehoord de hele LAN. Ofterwijl: toppertje! Maar weet niet of ik volgende jaar wel weer zou gaan…

Ihr Beukende freund,

[BB]Madbone
Afbeelding
One clan to rule them all.

Gebruikers-avatar
zinloos
Clanleader
Clanleader
BerichtenCOLON 1439
GeregistreerdCOLON Di Okt 05, 2004 4:54 pm

Bericht door zinloos »

netjes hoor, maar films in het duits zuigen zwaar :D
Afbeelding


Het recht om een vrouw te nemen als een ...

Gebruikers-avatar
Remi
Uber spammer
Uber spammer
BerichtenCOLON 3035
GeregistreerdCOLON Do Okt 07, 2004 12:55 pm

Bericht door Remi »

als het porno is wel ja ;)

Gebruikers-avatar
=LorD-B=
Meester
Meester
BerichtenCOLON 531
GeregistreerdCOLON Zo Okt 10, 2004 11:15 am

Bericht door =LorD-B= »

neej de A-team in het duits das pas cool :P
Afbeelding

Gebruikers-avatar
SeipherEX
De Pro
De Pro
BerichtenCOLON 447
GeregistreerdCOLON Di Okt 12, 2004 2:22 am

Bericht door SeipherEX »

Haha vet mooi verslag :D moest paar keer lachen van herkenning :P
Afbeelding

BUTTON_POST_REPLY