Overclocken

Alle zin en onzin dingen kun je hier posten.

ModeratorCOLON Moderators

BUTTON_POST_REPLY
Gebruikers-avatar
vossejongk
Beginner
Beginner
BerichtenCOLON 130
GeregistreerdCOLON Di Dec 29, 2009 4:48 pm

Overclocken

Bericht door vossejongk » Ma Mrt 28, 2011 9:54 pm

Iemand wat meer ervaring met overclocken? Ik heb m'n Q9550 nu draaien op 3.6ghz, booten in windows wil, kan oa hyves en xfire gebruiken, nog niet meer getest.

Prime95 stresstest doet 't redelijk alleen na +- 4 minuten crasht 1 core en vlak daarna de rest, maar pc blijft wel draaien. Processen van prime95 crashen alleen wat dus aangeeft dat 't nog niet stabiel is wanneer er volop gebruikt wordt gemaakt van de cpu, dus zal met games e.d. wss ook niet stabiel zijn.

M'n cpu voltage staat nog op default 1.225V, alleen m'n Northbridge voltage is 2 bumpjes omhoog naar 1.32v (van 1.24). bij 1.36 komt ie in 't rood (kan schadelijk zijn), maar heb nog geen stresstest op dat voltage gedaan..

Mijn vraag is dus of iemand me kan adviseren over de vervolgstappen :P

Groeten van vos :)
Afbeelding
AfbeeldingAfbeelding

Gebruikers-avatar
Peterselie
1337
1337
BerichtenCOLON 1872
GeregistreerdCOLON Do Okt 07, 2004 8:23 pm

Bericht door Peterselie » Ma Mrt 28, 2011 10:02 pm

CPU voltage omhoog.
Probeer het eens op 1.3/1.35 volt als je temperaturen dat toelaten. Als dat werkt steeds 1 of 2 kleine stapjes naar beneden (afhankelijk van je BIOS en MOBO) en opnieuw testen.
Zorg ook dat je geheugen geen bottleneck word... zet 'm laag en ga daar pas mee kloten als je de CPU stabiel hebt draainen.
SUCCES
Afbeelding

Gebruikers-avatar
vossejongk
Beginner
Beginner
BerichtenCOLON 130
GeregistreerdCOLON Di Dec 29, 2009 4:48 pm

Bericht door vossejongk » Di Mrt 29, 2011 7:53 pm

hoe bedoel je zet 'm laag?

Als ik bv m'n FSB op 1800 zet, zet ik geheugen mhz op 900. heb m'n fsb nu op 1700 dus gh mhz op 850 en dan staat ie 1:1. maar m'n mobo gebruikt divider dus heb ook al 5:6 enz gehad.

heb btw DDR2 pc6400 800mhz geheugen (http://azerty.nl/producten/product_detail/?ID=55505)

Heb NB nu op 1.32v staan en ga nu met cpu volt aan 't klooien, maar mag niet boven de 1.3625v komen volgens Intel website. Zit daar nu mee op 1.240v (na vdroop)
Afbeelding
AfbeeldingAfbeelding

Gebruikers-avatar
Peterselie
1337
1337
BerichtenCOLON 1872
GeregistreerdCOLON Do Okt 07, 2004 8:23 pm

Bericht door Peterselie » Di Mrt 29, 2011 9:00 pm

Ik bedoel geheugen laag met ... als je 800 mhz geheugen hebt. zet 'm ter prefentie op 533 mhz snelheid met de latencies en voltage voor 800 mhz. Dan weet je zeker dat je geheugen geen bottleneck vormt voor je CPU overclock tot (800/533 = (1)50%). Als je dan je dan je CPU snel en stabiel hebt kan je met je geheugen gaan spelen.
Wederom succes.
Afbeelding

Gebruikers-avatar
Remi
Uber spammer
Uber spammer
BerichtenCOLON 3035
GeregistreerdCOLON Do Okt 07, 2004 12:55 pm

Bericht door Remi » Zo Apr 03, 2011 9:30 pm

[21:26:16] Vossejongk > o/
[21:26:18] Marce09 > ???
[21:26:27] Vossejongk > ik heb voorlopig zeer beperkte computer mogelijkheden :(
[21:26:27] DevilR > o/
[21:26:30] Marce09 > nieuwe implant ofzo?
[21:26:37] suikerbeestje > o/ vos
[21:26:38] Vossejongk > m'n mobo is overleden >_>
[21:26:44] Vossejongk > zit nu op laptop van vriendin :P
[21:26:45] Remi RaVnCoraX > vosse, dan moet je niet overklokken
[21:26:45] Marce09 > ai..
[21:26:47] Remi RaVnCoraX > :P
[21:26:53] Vossejongk > :(
[21:26:59] Vossejongk > zat ruim binnen de veiligheidsmarges
[21:27:01] Vossejongk > en ineens niets
[21:27:05] Vossejongk > scherm blijft zwart
[21:27:05] Remi RaVnCoraX > http://www.bendebeukers.net/html/module ... php?t=2171
[21:27:09] Vossejongk > alle fans draaien
[21:27:15] Vossejongk > maar geen bios piepjes
[21:27:21] Marce09 > niks zichtbaars kapot?
[21:27:23] Remi RaVnCoraX > hate to say i told you so, but hey
[21:27:27] Vossejongk > :P
[21:27:32] Vossejongk > @ marce nope
[21:27:41] Vossejongk > bios chip wss kapot
[21:27:47] Vossejongk > einde verhaal...
[21:27:51] Marce09 > overclocken moet makkelijk kunnen :p
[21:27:51] Vossejongk > heb al andere cpu geprobeert
[21:27:52] warbds > marce nee 3 nieuwe +4 imps
[21:27:54] Vossejongk > geheugen
[21:28:01] Vossejongk > grafische kaart
[21:28:09] Remi RaVnCoraX > vosse is research klaar
[21:28:14] Vossejongk > heb 't mobo helemaal kaal laten draaien zelfs zonder cpu
[21:28:18] Vossejongk > niets
[21:28:39] Vossejongk > thanks
[21:28:42] Marce09 > andere voeding geprobeerd?
[21:28:45] Vossejongk > vlieg er gelijk ff heen
[21:29:01] Vossejongk > waarom andere voeding ?
[21:29:10] Marce09 > kan zijn dat een bepaalde lijn het misschein niet lekker doet
[21:29:10] Vossejongk > was een 850watt die kon 't makkelijk trekken
[21:29:20] warbds > gaat nu om cybernetics lvl 4
[21:29:22] Remi RaVnCoraX > omdat voeding vaak het probleem is als je mobo niet start?
[21:29:24] Vossejongk > als je zelfs geen bios piepjes krijgt..
[21:29:37] DevilR > zo'n freighter kan je die wel docke ?
[21:29:38] Remi RaVnCoraX > gezien je dan geen stroom hebt heb je ook geen piepjes?
[21:29:41] Remi RaVnCoraX > ja
[21:29:45] Marce09 > /emote doet dan elektrotechniek maar heeft niet zo super veel verstand van troubleshooting pc's
[21:29:47] Vossejongk > zit wel stroom op
[21:29:50] Vossejongk > alle fans draaien
[21:29:53] Vossejongk > hdd's hebben activiteit
[21:29:54] DevilR > wat voor schepen kan je dan niet docke?:S
[21:29:56] Vossejongk > lampjes op mobo draaien

Gebruikers-avatar
vossejongk
Beginner
Beginner
BerichtenCOLON 130
GeregistreerdCOLON Di Dec 29, 2009 4:48 pm

Bericht door vossejongk » Zo Apr 03, 2011 9:42 pm

:(

-> http://azerty.nl/winkelmandje/winkelman ... =1&product[252851]=1&product[258740]=1&product[212478]=1&product[245679]=1&product[2144]=1&product[102034]=1&product[302432]=1&product[27580]=1&product[7505]=1&product[213952]=2&product[225963]=1

:D

Grafische kaart en psu haal ik uit m'n oude systeem (850 watt antec & 2x 460 GTX)
Afbeelding
AfbeeldingAfbeelding

Gebruikers-avatar
Peterselie
1337
1337
BerichtenCOLON 1872
GeregistreerdCOLON Do Okt 07, 2004 8:23 pm

Bericht door Peterselie » Ma Apr 04, 2011 9:42 am

Als jij echt zo zeker weet dat de bioschip is overleden... Die kan je toch gewoon vervangen?

En als je dan alsnog een nieuwe computer koopt zou ik niet nog op een 1366 platform gaan draaien. Sandybridge is goedkoper en vaak nog sneller ook.
Dan doel ik op de I5 2500(K).
Afbeelding

BUTTON_POST_REPLY

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 1 en 0 gasten