GPU probleem

Alle zin en onzin dingen kun je hier posten.

ModeratorCOLON Moderators

BUTTON_POST_REPLY
Gebruikers-avatar
Sylviria
Maagd
Maagd
BerichtenCOLON 36
GeregistreerdCOLON Wo Jan 27, 2010 8:39 pm

GPU probleem

Bericht door Sylviria » Zo Mrt 20, 2011 10:27 am

Gegroet mede-beukers.

Heb sinds tijden al dat ik vind dat mijn pc onderpresteert, heb heel veel dingen uitgesloten.
-Drivers up-to-date
-CPU overclocken, had geen zin want hij had niet meer kracht dan 50% nodig, heb dit wel uitvoerig getest trouwens. Tijdens het opstarten van een zware game schoot de core snelheid & multiplier drastisch omhoog, Core werd verdubbeld en de Multiplier ging van 6x naar 9.5x, daarna schoot het weer terug.
-Nutteloze W7 functies uitzetten
-BIOS update van de GPU gedaan

En ik kwam tot de conclusie dat mijn GPU het probleem is.
MAAR, ik had het nog gedetaileerder zeggen, wat vind je daarvan?

Maar goed, wat er dus aan het handje is.
Ik heb een Sapphire HD5770 Vapor-X, top kaartje, maar het probleem ligt in de Catalyst Control Center, gok ik.
Ik heb hem in CCC overclockt naar 950MHz Core en 1435 MHz memory.
Auto Tune optie gebruikt daarmee, dus moet goed zijn.
1 van de problemen hiervan werd dus dat de idle snelheid van de GPU zo laag werd dat je flikkeringen op je scherm kreeg. Heb dit opgelost door een preset te maken, en daar in de regels code de idle snelheid aan te passen naar 400 MHz Core en 1200 MHz Memory. Weg flikkeringen

CodeColon Alles selecteren

        <Feature name="CoreClockTarget_0">
          <Property name="Want_0" value="40000" />
          <Property name="Want_1" value="60000" />
          <Property name="Want_2" value="95000" />


CodeColon Alles selecteren

        <Feature name="MemoryClockTarget_0">
          <Property name="Want_0" value="120000" />
          <Property name="Want_1" value="120000" />
          <Property name="Want_2" value="143500" />


Want_0 waarde is je idle snelheid
Want _1 waarde heb ik geen idee van
Want_2 waarde is je overclockte snelheid

Nu is mijn 2de probleem dus dat hij de snelheid van 950 MHz en 1435 MHz nooit haalt. Hij blijft hangen op 600 MHz Core en 1200 MHz Memory tops, dit kost me gewoon zoveel kracht dat alles veel trager gaat lopen.
In games moet je dit dus testen, aangezien dan je GPU tenminste intensief gebruikt wordt, maar dan komt hij ook niet boven de 600 MHz en 1200 MHz uit.

Ik heb een poging gedaan de Want_1 waarde aan te passen naar 95000 en 143500, maar dan een pc crash en moet ik er een andere videokaart inzetten, in safe-mode opstarten en dan de waardes weer terugzetten en dan ook nog hopen dat hij wilt opstarten en ik geen start-up repair hoef te doen en een bios reset moet doen.

Iemand enig idee waarom mijn GPU blijft hangen op de trage snelheid? Ik zou het zelf echt niet meer weten...
Afbeelding

Afbeelding

Gebruikers-avatar
vossejongk
Beginner
Beginner
BerichtenCOLON 130
GeregistreerdCOLON Di Dec 29, 2009 4:48 pm

Bericht door vossejongk » Zo Mrt 20, 2011 1:28 pm

Ik denk dat je hier je antwoord niet zal vinden, tweakers.net des te meer :)
Afbeelding
AfbeeldingAfbeelding

Gebruikers-avatar
Remi
Uber spammer
Uber spammer
BerichtenCOLON 3035
GeregistreerdCOLON Do Okt 07, 2004 12:55 pm

Bericht door Remi » Zo Mrt 20, 2011 1:41 pm

dit is dus de reden dat ik niet overclock... het spul gaat stuk.

Gebruikers-avatar
Peterselie
1337
1337
BerichtenCOLON 1872
GeregistreerdCOLON Do Okt 07, 2004 8:23 pm

Bericht door Peterselie » Zo Mrt 20, 2011 2:29 pm

Spelen met klokfrequenties is leuk maar ik beperk het wel tot de CPU want videokaarten beginnen in mijn persoonlijke ervaringen heel snel te bokken.
Ik kan je hier dus niet mee helpen. Probeer het anders even bij Tweakers.net, Hardware.info en/of Overclockers.com
Succes :pint:
Afbeelding

Gebruikers-avatar
dracozna
Spammer
Spammer
BerichtenCOLON 959
GeregistreerdCOLON Do Mrt 10, 2005 2:52 pm

Bericht door dracozna » Zo Mrt 20, 2011 2:38 pm

Wat doet je videokaart als je hem niet overklokt?
Zelf zou ik ook niet gaan klooien met het overklokken want je moet dan wel de timings goed hebben tussen je gpu, het geheugen en je agp/pci(-express) bus.

Want_0 waarde is je idle snelheid
Want _1 waarde heb ik geen idee van
Want_2 waarde is je overclockte snelheid


Als je niet weet wat het is, moet je er ook niet mee klooien. En Tweakers.net ed. zou wel een betere optie zijn.

Gebruikers-avatar
Sylviria
Maagd
Maagd
BerichtenCOLON 36
GeregistreerdCOLON Wo Jan 27, 2010 8:39 pm

Bericht door Sylviria » Zo Mrt 20, 2011 4:20 pm

Heb indd een post gemaakt op tweakers, en ook als hij niet overclockt is gaat hij niet harder dan 600/1200 terwijl de base-speed 800/1200 is dacht ik.
Afbeelding

Afbeelding

Gebruikers-avatar
Peterselie
1337
1337
BerichtenCOLON 1872
GeregistreerdCOLON Do Okt 07, 2004 8:23 pm

Bericht door Peterselie » Zo Mrt 20, 2011 4:37 pm

ff een BIOSFLASH?
860 MHz & 1200 is standaard voor die kaart! Bron:
http://www.sapphiretech.com/presentatio ... 01&pid=305
Afbeelding

Gebruikers-avatar
Sylviria
Maagd
Maagd
BerichtenCOLON 36
GeregistreerdCOLON Wo Jan 27, 2010 8:39 pm

Bericht door Sylviria » Ma Mrt 21, 2011 7:55 am

Daarom vind ik het ook zo raar dat hij blijft haken op de 600.
En de enigste BIOS flash die ik kon vinden voor deze kaart heb ik erop gezet, wat achteraf dezelfde bios bleek te zijn als die er al op stond.
Iedere bios-update die ik kan vinden zijn voor de HD 5750 ipv de 5770
Afbeelding

Afbeelding

Gebruikers-avatar
zinloos
Clanleader
Clanleader
BerichtenCOLON 1439
GeregistreerdCOLON Di Okt 05, 2004 4:54 pm

Bericht door zinloos » Ma Mrt 21, 2011 8:39 pm

je computer doet het wel normaal alleen je video kaart draait niet volgas zeg maar. computer klapt niet uit of zo ?
Afbeelding


Het recht om een vrouw te nemen als een ...

Gebruikers-avatar
Rappid
1337
1337
BerichtenCOLON 1366
GeregistreerdCOLON Di Okt 12, 2004 8:02 pm

Bericht door Rappid » Di Mrt 22, 2011 6:38 pm

Om toch maar vervelend te zijn... echt de aller laatste driver er op staan? heb zelf ook een HD57-- kaart en er is echt net een nieuwe driver uit... van nog geen maand oud.

Verder heb ik er de ballen geen verstand van en clock zelf niet over.
Afbeelding

Gebruikers-avatar
vossejongk
Beginner
Beginner
BerichtenCOLON 130
GeregistreerdCOLON Di Dec 29, 2009 4:48 pm

Bericht door vossejongk » Di Mrt 22, 2011 7:48 pm

Zomaar een gok: Kan je voeding je systeem wel trekken? Als er niet genoeg stroom is krijg je dit soort dingen ook...
Afbeelding
AfbeeldingAfbeelding

Gebruikers-avatar
Sylviria
Maagd
Maagd
BerichtenCOLON 36
GeregistreerdCOLON Wo Jan 27, 2010 8:39 pm

Bericht door Sylviria » Di Mrt 22, 2011 10:14 pm

Probleem is opgelost
BIOS flash en ALLE Ati mappen & bestanden en zooi verwijderen en opnieuw installeren deed het hem. Heb een poging gedaan hem naar 1000/1350 te overclocken maar werd toen instabiel en zelfs op 950/1350 is hij dat nu dus daardoor. Iets met scherm flickeringen. Even WEER opnieuw drivers installeren dus. Lekker bezig hier, haha xD
Afbeelding

Afbeelding

Gebruikers-avatar
Peterselie
1337
1337
BerichtenCOLON 1872
GeregistreerdCOLON Do Okt 07, 2004 8:23 pm

Bericht door Peterselie » Wo Mrt 23, 2011 12:52 pm

Had je drivercleaner nog niet geprobeerd? Leek me een te voor de hand liggende oplossing om het hier te melden. :hammer:
Maar mooi dat het nu klaar is... en niet te hoog met die clocks hè?
Afbeelding

BUTTON_POST_REPLY

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 1 en 0 gasten